zaterdag 13 juli 2024
Een boom met familie, een bos met verhalen

De "Blome-baum"

 Anno 2017 vormen 23 vrouwen eine vrolijke “blome-groep”.  Al hiël gèt jaore gaon de blome met de optoch mei. Örges in oktoëber-november wuuerd ein idee gebaore. Vuuel sjpas is d’r bie ’t oetwerke van ’t idee. Ein neigruupke en dök versjillende knutselgruupkes gaon fanatiek aan ’t werk. Neet allein de optoch laupe is sjiek, veural ouch de veurbereidinge veuraaf zien erg leuk en gezellig.

Lees meer

Notenboom voor de 95 jarige Bertus van der Helm

 De notenboom

“Es grünet ein Nussbaum vor dem Haus”…….dölde döddel döldömdöm……Zo zou mijn vader het tussenspelletje, dat klinkt na deze eerste regel uit het prachtige lied van Robert Schumann, al zingende en vol passie geïmproviseerd hebben. De tekstdichter Julius Mosen zou er zeker niet van gecharmeerd zijn geweest.

Lees meer

Artimosa

Het bestuur van kunstkring Artimosa was onmiddellijk gecharmeerd van het burgerinitiatief “Stichting Burgerbos” en besloot in haar vergadering van 15 februari 2016 om een boom aan te planten in het Burgerbos. Op zondag 10 april 2016 was het zover en werd namens de kunstkring een Acer pseudoplatanus geplant.

Lees meer

Bewoners Karel Doormanlaan

Beste mede BurgerBos vrienden.

Het is alweer 5 jaar geleden (2012), dat enkele enthousiaste vriendinnen uit een gedeelte van de Karel Doormanlaan een brunch wilden organiseren in de straat. Vol enthousiasme begonnen ze aan de organisatie van deze brunch. De doelstelling was om elkaar beter te leren kennen. Ruim 81 personen waren present, dit zorgde voor nieuwe contacten. Tijdens deze brunch werd een tombola georganiseerd, wat een batig saldo opleverde.

Lees meer